ilustracio_entradabiblio

Com ja sabeu l’any passat es va posar en marxa la “Comissió mixta de la Biblioteca” per tal de portar endavant un nou projecte, podeu consultar el projecte en tot detall en el blog de la Biblioteca: Projecte de BE. Es va innagurar per Santj Jordi, com a primera fase del projecte des de l’AMPA es va invertir econòmicament en llibres per tal que els nens i nenes de l’escola la gaudeixin amb materials actualitzats i es va reestructurar també a nivell de mobiliari per que tingués la funcionalitat d’una biblioteca viva on l’alumnat pugui utilitzar-la en horari lectiu amb els seus mestres però també en un futur com a espai perquè fora d’horari escolar sigui un lloc de reunió per a realitzar projectes, d’estudi, etc…

 

petita representació dels mestres i mares que en formem part de la Comissió de Biblioteca.

petita representació dels mestres i mares que en formem part de la Comissió de Biblioteca. Podeu consultar-ho al blog http://blocs.xtec.cat/bibliotecaescolarmiquelmartiipol/activitats-biblioteca/equip-huma/

 

I aquest any fent un pas més, la comissió ens vam reunir per presentar tota la feina feta i definir els objectius d’aquest any donant el tret de sortida a un nou any en el que es vol la participació de tothom.

Les mestres ens van presentar el nou blog habilitat “Temps de biblioteca” un espai web de consulta, on trobar el que es fa, que hi ha i recomanacions literàries per a totes les edats.

També ens van mostrar una il·lustració molt bonica situada en el passadís d’accés a la bilbioteca, realitzada per una mestra de l’escola, Loli Zafra.

Una de les primeres accions ha sigut l’enquesta que les mestres ens han posat a la nostra disposició, una enquesta en la que volem que pares, mares, alumnes i mestres proposem llibres que voldriem trobar en la nostra biblioteca i el que volem és omplir-la amb els llibres que ens agradin a tos i totes.

Així que us animem a que la empleneu perquè poguem saber les vostres preferències.

Per altra banda, també hem seguit treballant decorant la biblioteca i amb la gran feinada que comporta la catalogació dels llibres perquè com sabeu disposem de “Epergam” la plataforma de gestió de biblioteques escolars que ofereix el Departament d’Ensenyament. És una aplicació en línia i es caracteritza per:

  • Aprofitar els avantatges de la xarxa per fer la catalogació.
  • Permetre la consulta en línia dels catàlegs de les biblioteques escolars.
  • Disposar de funcionalitats per incentivar l’ús de la biblioteca per part de la comunitat escolar.
  • Facilitar el manteniment tècnic de les dades bibliogràfiques i d’usuaris.

Us fem un breu resum perquè conegueu tota la feina feta i tot el queda per fer, perquè d’aquest projecte tan engrescador i important per a l’escola ens el fem nostre, ens hi sumem tots i totes. Heu de saber que aquest breu resum el podeu trobar molt més ampliat i millor descrit en el blog de la biblioteca.

VISITEU-LO! Us animem a que ho consulteu periódicament per estar al dia del gran ventall de possiblitats que ens obre la nostra biblioteca.

Passeu i descobrir tot el que hi ha darrera d’aquest projecte!