Portes obertes al menjador de l’escola

Aquests dies s’han fet algunes jornades de portes obertes de diferents cursos al menjador de l’escola. Algunes famílies de P5 hem viscut aquesta experiència. Ens ha rebut la Marga, la coordinadora d’El menú del petit i encarregada de que tot rutlli a la perfecció. Perquè no és tasca fàcil, només ens ha calgut entrar per la porta, veure entrar grans volums d’infants (tots en fila i de manera ordenada) per veure que res del que passa des de les 12:30 fins a les 15:00 és improvisat.

IMG_7200

En què consisteix la jornada de portes obertes?

Després de la rebuda, hem anat a les classes dels nostres fills/es per a acompanyar-los fins al menjador. Abans, ja havien fet la higiene necessària (rentat de mans amb aigua i sabó). Els primers en entrar han estat els infants de P3, semblaven més grans veient-los com dinaven sense problemes i ja tenien associat el ritual habitual dels migdies. I així han anat entrant tots/es, acompanyats de les seves monitores, que, un cop ja els tenien asseguts/des a taula, han començat a servir-los el dinar. L’atenció de les monitores és excel·lent, estan pendents de que no els hi falti de res, si volen repetir, negocien amb ells si no els hi agrada gaire l’àpat… I encara els hi queden energies per jugar després amb ells al pati! I amb totes elles hem anat, les mares i el pare de P5, al pati d’Infantil. Avui tocava el limbo i tot un conjunt de propostes lúdiques.

Abans, però hem visitat la cuina de l’escola. Allà ens ha rebut la Reme, la cuinera i les diferents ajudants de cuina. Parlant una estona amb ella ens hem adonat que els nostres fills i filles estan molt ben cuidats, que els deixem en bones mans, en la d’una dona que és cuinera de vocació i té la sensibilitat necessària per fer que els infants se sentin bé menjant en el menjador. Hem vist el rebost, els espais on es cuina i en ha explicat que tots els productes són frescos i que té especial cura amb tot el que passa per allà. Sensibilitat, passió i empatia amb els infants, això hem vist en ella (bé, i algunes receptes que ens emportem).

A banda de veure els espais i les dinàmiques, hem vist que es té especial cura amb el tema de les al·lèrgies: els noms dels infants i l’al·lèrgia estan en un paper sobre la taula, els hi serveixen en primer lloc i en recipients a banda de la resta d’infants i es procura que el seu menú “adaptat” sigui el més semblant al de la resta perquè no se sentin exclosos.

Per últim, hem dinat el mateix que els nostres fills i filles! Avui tocava llenties, truita de carbassó i iogurt. Hem quedat del tot satisfetes, el menjar era deliciós :)

Gràcies a tot l’equip d’El menú del petit per aquesta oportunitat que any rere any donen a les famílies, perquè ens apropen un trosset de la vida dels nostres fills/es i veiem tot l’esforç que hi ha al darrere. (Famílies de P5)

IMG_7202